Voor wie

Valt U binnen deze groep?

We richten ons op mensen die last hebben van lichte tot middelzware kraakbeenschade, artrose. Tot deze groep behoren niet alleen personen met een genetische aanleg en de ouder wordende mens, maar óók zij die te maken hebben gehad met beginnende artrose na een ongeval, een sportblessure of overbelasting. Naar Beginnende artrose kan voorkomen in elk gewricht, wij richten ons met name op de knie en heup. Een ACP-behandeling kan bij lichte gradaties van artrose een vermindering van pijn en klachten geven en daarmee een verbetering van functie tot gevolg hebben. Mede hierdoor kunnen mensen langer lichamelijk actief blijven. Beginnende artrose is te herkennen aan verschijnselen als ochtendstijfheid, opstart/inlooppijn die in de regel na enkele stappen weer verdwijnt en een onplezierig ‘trekkend’ gevoel in het gewricht. Bij patiënten die te maken hebben met zware slijtageverschijnselen of beschadigingen van het gewrichtskraakbeen heeft ACP-behandeling weinig zin meer.

  • Bij artrose verandert het kraakbeen in een gewricht.
  • Klachten zijn pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan.
  • Bewegen helpt tegen de pijn.
  • Gezonde voeding heeft veel impact.
  • Pijnstillers kunnen klachten verminderen.

Kosten

De eerste stap in de ‘beginnende artrose behandeling’ is een scherpe diagnose. In de vorm van een Intake, Röntgenfoto, MRI en/of eventueel een echografisch onderzoek. Het intake gesprek met de orthopeed, fysiotherapeut en het eventuele echografisch onderzoek kost € 195. Daarna wordt er een behandelplan op maat gemaakt en opties besproken. Van ACP-behandeling tot training. Van voedingsadvies tot beweegplan.

Heeft u last van beginnende of gevorderde artrose?

Vul de vragenlijst in voor een eerste digitale intake! Wij bekijken uw situatie en nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

De meest voorkomende reumatische aandoening in Nederland is artrose. Artrose is slijtage van het kraakbeen in de gewrichten en gaat gepaard met pijnen stijfheid. Hoe weet u of u beginnende tot gevorderde artrose heeft in bijvoorbeeld uw knie, heup of schouder? En belangrijk: Hoe kan de Pre Artrose Kliniek u helpen? Vul het online intake formulier in en onze specialisten bekijken uw situatie. Daarna nemen zij binnen 2 werkdagen contact met u op voor een advies op maat!

Naar intake formulier

Heeft u nog vragen?

logo-artrosekliniek